Vin issu de l'agriculture Biologique : château Bichon Cassignol

Ni har valt att avnjuta en flaska av
Château Bichon Cassignols
och det tackar vi er för.

Vi kan försäkra er att genom att konsumera detta vin deltar ni i bevarandet av miljö samt samhället som vinet är producerat i.

 
Nedan kommer lite information om tillverkningsprocessen. 
Vi, Marie och Jean-Francois Lespinasse, hoppas att ni tycker om vinet och ni kommer dela med er av vinet med era vänner.

Graves Blanc Bichon Cassignols

Suède :  vin biologique Bichon Cassignols
Bichon Cassignols est présent dans les magasins du Systembolaget Suédois

Vårt vin ingår inte längre i fasta sortiment  och därmed kan inte  köpas på specifika butiker, men det ingår i beställningssortiment och kan beställas därmed till samtliga Systembolagetsbutiker i Sverige.

Serveras vid 10-13⁰C som aperitif och till smakrika rätter av fisk, eller rätter av ljust kött, passar också utmärkt till ostpajer.

 

Detta Ekologiskt odlade vin, av årgång 2016, är ett torrt vitt vin som är fylligt och smakrikt, med en sockerhalt på <3,0 g/l och en alkolhalt på 12,5 %. Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, gula äpplen, apelsin, örter, mineral och vanilj. Vinet har en frisk och nyanserat eftersmak.

 

Druvornar består till 65 % av Sémillon vilket ger vinet dess bredd och resten är Sauvignon blanc som ger vinet dess fräschör och fyllighet. Vinet är delvis lagrat på nya fat vilket ge vinet dess nyanserade eftersmak. Kan börja drickas nu men kan också lagras upp till 5 år.

                 Finns i Systembolagetsbutiker 

 

separateur

Jean-François et Marie Lespinasse

Jean-François et Marie Lespinasse

Château Bichon Cassignols odlas och buteljerats av Marie och Jean-Francois Lespinasse på familjens egendom, som ligger tjugo kilometer från sydost Bordeaux, i byn La Brede. Vingården gränsar med ”Pessac-Léognan och är en del av Graves ursprungsbeteckning.

separateur

Produkten uppfyller befintliga kriterier för ekologiskt vin enligt rådande EU-lagstiftning. Kontrollorganet Ecocert står tydligt på etiketten. En liten fällning  kan eventuellt förekomma. Vinet innehåller sulfiter. Vi försäkrar att genom konsumering av den produkt ni bidrar till upprätthållning av jordmåns och ekosystemens hälsa. Vi önskar er trevliga stunder genom att dricka detta vin.

Les vins Bichon Cassignols
Les vins Château Bichon Cassignols

5 façons simples de
vous procurer nos vins :

A la propriété :
Voir le plan...

 

Cavistes partenaires :

Voir les cavistes

 

Boutique en ligne :

Accéder à la boutique


Livraison traditionnelle :

Nous contacter

 

A l'étranger :

Boutique en ligne Château Bichon-Cassignols vin biologique

Château Bichon-Cassignols - 50 Avenue Capdeville - 33650 - La Brède - Tél. : 05 56 20 28 20